5 gode grunde til at spise pandekager

| |

Pandekagen, som vi kender den i dag, har angiveligt eksisteret i mere end 500 år. Præcis hvordan Rasmus Klumps yndlingsspise opstod, er der dog stadig en vis tvivl om. Nogen mener, at pandekagen kom til ved, at danskerne fastede i op til 40 dage i Påsken, og for at madvarerne i spisekammeret ikke skulle gå til, blandede man det hele sammen, og vupti, pandekagen var født.

Det lille “uheld” kan vi på mange måder være glade for i dag, for pandekagen er en herlig spise, som der er mange gode grunde til at sætte tænderne i. Hvis du får en akut lyst til pandekager efter at have læst nedenstående, kan du finde en god opskrift på pandekager her.

Pandekager giver variation i morgenmaden

Er man er træt af at spise havregryn, cornflakes, toastbrød eller müsli hver morgen, kan pandekagen være en god måde at tilføje lidt variation til dagens første måltid på. Derudover indeholder pandekagen i sig selv en masse muligheder. De kan nemlig spises med et utal af forskellige toppings. Alt fra skyr, yoghurt og nutella til frisk frugt eller nødder.

Børnene bliver ekstra glade

Er der noget, som de fleste børn elsker, så er det pandekager – og med god grund. For er der noget bedre end en stak nylavede, friske pandekager? At begynde morgenen med en rigtig lækkerbisken er derfor næsten med garanti noget, som vil give ikke bare dig, men også børnene, en dejlig start på dagen. Samtidig lærer børnene, at variation er godt, og at alt kan spises med måde.

Hold fast i traditionerne

Som nævnt i indledningen er pandekager en gammel dansk tradition, som kan spores mange hundrede år tilbage. I dag har vi ”international pandekagedag” hver Påske umiddelbart efter fastelavn. Det har primært været en tradition der blev fejret i de engelsktaslende lande, men traditionen vinder nu mere og mere indpas i Danmark også. Og kan man andet, end at være glad for det?

Pandekager samler familie og venner

Udover at smage fantastisk, kan pandekager også noget andet. De kan nemlig samle venner og familie og skabe masser af hygge. Og det er i virkeligheden dét, som pandekager handler om; at dele med sine nærmeste. Der er ikke meget som tiltrækker og samler folk mere, end duften af nylavede pandekager.

Pandekager er hurtige og nemme at lave

Der findes et utal af opskrifter på pandekager, men grundlæggende er pandekager som udgangspunkt meget simple og nemme at lave og kræver ikke nødvendigvis særlig mange forskellige ingredienser. Det er med andre ord en let og hurtig måde, at give sine kære lidt ekstra, lækker forkælelse på.

Previous

5 grunde til at investere i en god elevationsseng

5 grunde til at købe ny seng online

Next
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!