5 grunde til at du ikke skal skamme dig over hæmorider

| |

Der er hver dag mange, der kæmper en hård kamp, fordi de døjer med hæmorider. Det er en skamfuld lidelse, og mange holder den derfor for sig selv, mens de i stilhed forsøger at få den bekæmpet – men det er der ikke nogen grund til.

Få herunder 5 grunde til at du ikke skal føle skam over at opleve hæmorider.

1. En stor del af danskere oplever det i løbet af livet

For det første er hæmorider en helt almindelig lidelse, som man mener, at helt op til en tredjedel af befolkningen er ramt af. Her er der tale om en udposning på en blodåre i endetarmen, som kan give både blødning, kløe og generende smerter, og derfor er det vigtigt at tale åbent om lidelsen, således man sikrer, at man får den helt rette behandling mod hæmorider.

2. Det kan skyldes forstoppelse

Derudover er hæmorider en helt normal lidelse at komme til at kæmpe med, hvis man i en længere periode har haft forstoppelse. Når man har svært ved at komme af med sin afføring, kan et længerevarende og hårdt pres nemlig føre til denne udposning. Og det samme gælder, hvis der generelt gives kraftige pres med afføring – også uden forstoppelse.

3. Graviditet fører til mange ændringer i kroppen

Er du gravid, er det også helt normalt at komme til at opleve at få hæmorider. Derfor er der her blot tale om endnu et symptom på de mange forandringer, som kroppen gennemgår, når man er ved at lave et lille nyt menneske. Her vil hele kroppen ofte føles anderledes, og at få hæmorider er blot én lidelse, man kan opleve som følge heraf.

4. Har du et arbejde, der kræver, at du står op?

Står du meget op i det daglige – det kan for eksempel være i forbindelse med dit arbejde, kan du også opleve at få hæmorider. Den oprejste stilling, som man står i, i op til flere timer hver dag, kan nemlig også give det pres på endetarmen, som også kan opleves ved for eksempel forstoppelse.

5. Det er nemt at finde behandling

Sidst men ikke mindst findes der god behandling mod hæmorider. Og derfor er det en almindelig lidelse, der trods skam og smerter er let at komme til livs. Det kan for eksempel være med en medicinsk salve, der smøres på det udsatte område omkring endetarmen.

Previous

5 grunde til at søge hjælp hos en professionel gældsrådgiver

5 grunde til at benytte køberrådgivning

Next