5 grunde til at benytte E-learning

| |

E’et i E-learning står for ”electronic” og fortæller om, hvordan læringen foregår: nemlig elektronisk. Samtidig er de fleste former for E-learning desuden webbaserede. Det betyder, at undervisningen eller læringsforløbet kan finde sted hvor som helst og når som helst.

Udover alsidigheden er der også 5 andre gode grunde til at vælge E-learning, når der skal undervises studerende, trænes medarbejdere eller ske et kompetenceløft hos virksomhedsledere.

E-learning er spændende

Forløbene indenfor E-learning er typisk opbygget af mange forskellige medier. Derfor indeholder de både lyd, video, speak, animation, grafik og interaktion. Alt sammen velkendte virkemidler, når der skal skabes spændende læring, som giver de studerende lyst til lære.

Derfor udvikles læringsforløbene også, så de er underholdende og både indeholder simulationer, multiple choice quizzer, spændende storylines eller blot virkningsfuld grafik, som understøtter den enkelte handling, som den studerende skal foretage på det pågældende tidspunkt i læringsforløbet.

Det er nemt at gå til

Fordi langt de fleste kender konceptet E-learning helt tilbage fra skoletiden – og E-learning ofte indeholder velkendte elementer som quizzer og softwaresimulationer – er det både nemt at komme i gang med og let af gennemgå og fuldføre. Der opstår således sjældent berøringsangst hos kursister, elever eller trainees, og det bevirker, at der heller ikke er modstand på læringsformatet hos medarbejderne.

Dermed hilser de fleste et E-learningsforløb velkomment, ligesom mange også rapporterer tilbage, at det er en nem måde at modtage undervisning på.

Undervisning når det passer den enkelte

Med E-learning kan man som studerende følge med i undervisningen, selvom man eventuelt måtte være fraværende en enkelt lektion i løbet af det samlede undervisningsforløb. Det gør op med den traditionelle klasserumsundervisning, hvilket gør det muligt for langt flere mennesker at indgå i både korte og længerevarende læringsforløb.

Det er nemlig nemmere for de voksne i en børnefamilie at indlægge E-learning i hverdagen, når den ikke behøver foregå på et fastlagt og skemasat tidspunkt.

Tilpassede læringsforløb

De mest avancerede E-learningsforløb kan tage højde for, at det indledende kompetenceniveau hos den enkelte kursist varierer. På den måde kan alle modtage undervisning uanset mængden af forhåndsviden. 

Der er også mulighed for at gøre forløbet adaptivt, så sværhedsgraden automatisk øges i takt med den studerendes fremskridt. For eksempel som det kendes fra de adaptive tests i forbindelse med Folkeskolens nationale tests, hvor eleverne konsekvent møder sværere og sværere opgaver i takt med deres korrekte svar.

E-learning kan foregå hvor som helst

Fordi E-learning kun kræver et elektronisk device – for eksempel en pc, tablet eller en smartphone – og internetadgang, kan læringsforløbene finde sted overalt i verden. Det gør virksomheden uafhængig af om medarbejderen sidder på hovedkontoret eller i Bangkok. Noget som nok i virkeligheden er den største fordel ved E-learning overhovedet.

Previous

5 grunde til at investere i aktier nu!

5 grunde til at vælge LED-belysning

Next
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!