5 grunde til at vælge LED-belysning

| |

LED er en fleksibel teknologi, der bliver brugt i vidt forskellige lysløsninger. På byggepladsen kan det fx være projektører, lysstofrør eller lyskæder, du finder med LED. I hjemmet kan det være ting som indbygningsspots eller downlights, du finder med LED belysning. Men hvorfor egentlig vælge LED i stedet for andre lysløsninger? Her kan du finde fem grunde til at lyse hjemmet op med LED-lamper.

Få meget lys for pengene

For det første er LED-pærer – som du eksempelvis kan finde hos Lyskilderdirekte på https://www.lyskilderdirekte.dk/ – energieffektive. Det vil sige, at du får meget lys for den strøm, de faktisk bruger. I det lange løb kan du faktisk spare penge på elregningen ved at vælge LED-lys frem for diverse gammeldags lysløsninger.

Det er en rigtig god løsning til hjemmet, særligt hvis du og familien ofte har lyset tændt i flere rum ad gangen, som det ofte er tilfældet, hvis man bor flere sammen.

Lys med lang levetid

Som noget andet har LED-teknologi lang levetid, så du skal ikke på jagt efter nye pærer, lysstofrør mv. så ofte. Det er godt for din økonomi, da du skal bruge færre penge på at erstatte pærer, men det giver også god mening for miljøet. Færre brugte pærer betyder, at produktionsomkostninger og belastninger på naturen også går ned.

Fed ambientbelysning i hjemmet

For det tredje kan du med LED-lys lave fede installationer, hvad ambientbelysning gælder. For farven på lyset kan du på visse produkter justere, så at du kan få et dynamisk lys i soveværelse eller i stuen. Det betyder helt konkret at du kan tilpasse belysningen til situationen. Skal det være skarpt? Blødt? Skal det være mere blåligt og køligt eller varmt og gult? Forskelligt lys passer til forskellige situationer, og det kan give dig den helt rette ambience i hjemmet. 

Dæmpbar LED-belysning

En fjerde fordel er, at mange LED-lysløsninger er dæmpbare. Det vil sige, at du kan skrue lysstyrken op eller ned efter behov. Det er fx en vellidt egenskab i soveværelset, hvor du ofte ønsker mildt lys. Det at du også kan justere, hvor lyst det er, betyder du kan tilpasse det til dine præferencer fra dag til dag.

Kan være modstandsdygtig over for støv og stænk

Og hvad er en femte fordel ved teknologien så? Tja, det kan fx være, at den kan findes med en høj modstandsdygtighed over for støv og stænk. Det gør den pålidelig udendørs og i indendørs vådrum.

Previous

5 grunde til at benytte E-learning

5 grunde til at søge hjælp hos en professionel gældsrådgiver

Next
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!