5 grunde til, at du bør bruge kondom

| |

Hvis du overvejer at dyrke sex med din kæreste, eller blot ønsker viden om, hvorfor kondomer er nyttige, bør du læse med i denne artikel. Herunder følger 5 gode grunde til, at du bør anvende kondom.

#1: Undgå uønsket graviditet

Den største fordel ved at bruge kondom er, at det er den mest sikre beskyttelse mod graviditet, som ikke er ønsket. Faktisk er kondomer omkring 97 % sikre at bruge, hvilket betyder, at du og din partner er så godt som sikker på, at I ikke bliver gravide.

Selvom du er på p-piller, er der ingen garanti for, at du ikke bliver gravid. Derfor bør din kæreste altid anvende kondom under sex – også selvom du er på p-piller. Når I begge anvender prævention, er der dobbelt så lav risiko for, at I bliver gravide. Det gælder, uanset om I anvender Durex kondomer eller enhver anden form for kondomer.

#2: Undgå kønssygdomme

En af de helt klare fordele ved at bruge kondom er, at du ikke behøver at bekymre dig om kønssygdomme. De sikrer, at der ikke overføres smitsomme kønssygdomme. Det gælder, uanset om du er sikker på, at du ikke har nogen kønssygdom – du kan nemlig aldrig kan vide dig sikker på, om din partner har en.

#3: Du kan føle dig tryg i sengen

Det er vigtigt, at du føler dig tryg, når du er i seng med en partner. Hvis du hele tiden skal bekymre dig om, hvorvidt du bliver gravid eller får en kønssygdom, kan det betyde, at du ikke kan nyde akten.

Når din partner anvender kondom, er du sikker på, at I er beskyttet. På den måde kan du slappe af, når I dyrker sex, hvilket gør det bedre for begge parter. Sex bliver altså på en måde bedre, når I bruger kondom.

#4: Det er nemt at beskytte dig med kondom

Det er nemt at få fat i et kondom, uanset om du ønsker at købe det i en fysisk butik, eller du hellere vil gøre det anonymt over nettet. De fleste anvender kondomer under samleje, medmindre de har været i fast parforhold i mange år, hvorfor du bør huske på, at der ikke er noget pinligt i at købe kondomer. Det er en nem og praktisk form for prævention.

#5: Du er ansvarsfuld, når du bruger kondom

Når du selv anvender, eller beder din partner om at bruge, kondom, viser du ansvar. Hvis din partner ikke vil gå med til det, er det, fordi han eller hun ikke respekterer dig – det er vigtigt, at I tager ansvar for jeres liv, og I skal begge have en god oplevelse sammen.

Previous

5 grunde til at købe ny seng online

5 grunde til at tage på specialefterskole i Sønderjylland

Next
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!