5 grunde til at gå regelmæssigt til tandlæge

| |

Dine tænder skal holde hele livet og for at give dig selv de bedste betingelser for dét, er det en god ide at gå regelmæssigt til tandlægen.

At besøge tandlægen er ganske vist noget, de færreste ligefrem glæder sig til. Det kan nemlig både føles ubehageligt og være dyrt. Alligevel er besøge hos tandlægen godt givet ud. Her får du 5 gode grunde til at besøge din tandlæge jævnligt.

Regelmæssige tandeftersyn kan være billigere i længden

Et tandeftersyn koster som regel omkring 400 kroner. Selvom det kan føles som en unødig udgift, hvis du ikke har problemer med dine tænder, kan de dog være givet godt ud. Til det regelmæssige tandeftersyn kan der nemlig opdages begyndende problemer, som kan tages i opløbet.

Et hul der kan laves her og nu for 1000 kroner er nemlig noget billigere end et hul der ender med en rodbehandling til 4000 kroner. Ubehaget er samtidig markant mindre.

Du øver dig i at besøge tandlægen

De fleste mennesker med tandlægeskræk er blevet bange for at gå til tandlægen, fordi de har dårlige oplevelser med smerte og ubehag i tandlægestolen.

Det er klart. Hvis man altid går til tandlæge når man kun har stærke smerter, er det svært at få en positiv oplevelse. Her er det regelmæssige tandeftersyn faktisk en hjælp. Her møder du nemlig op til intet andet end et tjek og måske en tandrensning og kan dermed begynde at samle på gode oplevelser.

Det vil styrke din tillid til tandlægebesøgene og kan gradvist gøre din tandlægeskræk mindre med tiden.

Du kan slippe for akut tandpine

Akut tandpine gør ikke bare ondt. Det griber også forstyrrende ind i en hverdag, der sikkert er travl nok i forvejen.

De fleste tilfælde af akut tandpine opstår, fordi et tidligere ubehandlet hul eller revne i tanden har skabt en betændelsestilstand i for eksempel tandens rødder eller i tandkødet omkring en visdomstand. Ved at besøge tandlægen regelmæssigt vil de fleste problematikker blive opdaget i tide, så du undgår akutte smerter.

Du bevarer et strålende smil

Et regelmæssigt tandeftersyn sikrer dig ikke blot imod flere sygdomstilstande i tænderne – det kan også sørge for, at dine tænder tager sig flot ud, hvis du samtidig får en tandrensning.

Tandrensningen kan nemlig fjerne de værste belægninger på tænderne – og samtidig fjerner rensningen tandsten, som kan gøre det svært at holde tænderne rene langs tandkødsranden.

Du har lavere risiko for paradentose

Paradentose er en betændelsestilstand som starter i tandkødet som tandkødsbetændelse, men som breder sig til kæbeknoglen og ødelægger denne, så tænderne bliver løse – og til sidst falder ud. Paradentose findes i flere former. Den særligt aggressive kan udvikle sig meget hurtigt, mens andre udvikler sig langsommere over mange år. Uanset hvad vil et regelmæssigt tandeftersyn kunne identificere begyndende problemer, så der kan sættes ind og du dermed undgår at miste dine tænder.

Previous

5 gode grunde til at levere en top kundeoplevelse

5 grunde til at anskaffe en sovesofa til din bolig

Next
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!