5 grunde til at købe en varmepumpe

| |

Der tales om varmepumper overalt for tiden. Det skyldes, at olie og naturgas står overfor en udfasning indenfor de kommende år – og at energipriserne i skrivende stund er meget høje. Svaret på, hvad olie- eller gasfyret skal udskiftes med, når man bor udenfor fjernvarmenettet, er således altid det samme: En luft til vand varmepumpe.

Men hvorfor? Det får du 5 grunde til her.

Du får en lavere varmeregning

Der er mange penge at spare på din varmeregning, hvis du udskifter dit olie- eller gasfyr og erstatter det med en luft til vand varmepumpe. Faktisk helt op til 75% kan du skære af dine varmeudgifter.

Er du nysgerrig efter, hvor meget du kan spare? Så prøv denne Varmepumpeberegner.

Du får højere komfort

Et oliefyr skal løbende påfyldes olie, og du skal derfor selv sørge for at ringe til din leverandør af olie. Det samme gælder, hvis du har et træpillefyr. Her skal du enten aftale leverance af træpiller, eller selv køre en tur med trailer for at hente dem. Eventuelt over grænsen for at spare penge. Begge dele noget, der kan tage en del af din tid.

Har du en varmepumpe, skal du ikke bekymre dig om nogen af delene. En luft til vand varmepumpe skal nemlig udelukkende tilføres udendørs luft – og dét er der rigeligt af.

Den er klimavenlig

En varmepumpe skal kun benytte strøm, luft og kølemiddel for at fungere. Sidstnævnte er endda i langt de fleste tilfælde en miljøvenlig af slagsen, som i forvejen findes i naturen og hverken skader jorden, planter, dyr eller mennesker.

En varmepumpe er i øvrigt lige så grøn, som din elaftale er. Har du en varmepumpe, men endnu ikke en aftale om grøn strøm i dine stikkontakter, er det derfor blot at få det gjort.

Den er energieffektiv

For hver kWh der tilføres en ny luft til vand varmepumpe, producerer den en mængde varme svarende til 4 kWh. Selvom elprisen er høj, er der således stadig god økonomi i at vælge en varmepumpe som opvarmningsform den dag olie- eller gasfyret skal sendes på pension.

Du kan få tilskud

For at bakke op om udskiftningen af de fossildrevne olie- og gasfyr, har Regeringen besluttet at indføre et tilskud, der kan tildeles dem, der udskifter de miljøskadelige fyr med en luft til vand varmepumpe. Hvis du selv ejer din bolig, arbejdet udføres af en autoriseret installatør og du endnu ikke har fået påbegyndt arbejdet med en udskiftning, er du berettiget til tilskud, hvis du ansøger om det.

Tilskuddet uddeles dog efter først til mølle, så du skal sørge for at ansøge, så snart ansøgningsprocessen går i gang. Hvornår det sker, kan du følge med i her.

Previous

5 grunde til at benytte køberrådgivning

5 grunde til at sælge via Fulfillment by Amazon

Next
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!