5 gode grunde til at se en psykolog

| |

Psyken er kompleks og der er ingen der kender sig selv fuldt ud. Men det er altid en god ting at blive klogere på sit psykiske velvære, og et vellykket terapiforløb hos en dygtig psykolog kan være decideret livsændrende. Derfor kan det også være en stor beslutning at opsøge psykologhjælp. 

Men hvad er så de vigtigste årsager til at se en psykolog? Vi har samlet fem gode grunde til at få hjælp fra en psykolog, til dig der er usikker på, om dét nu også er en god ide.

Er du ung og ønsker hjælp fra en dygtig ungdomspsykolog? Så se om du kan finde den rette for dig på denne side.

Indholdsfortegnelse… 

#1 Realitetstjek

Du får tjekket ind med virkeligheden. Er det hele nu så slemt som man går og forestiller sig? Eller er der måske en helt oplagt sammenhæng i mit liv, jeg slet ikke selv havde tænkt over? Du får simpelthen hjælp til at finde hoved og hale i om din opfattelse af situationen kan ses på flere forskellige måder.

#2 Du får et andet perspektiv udefra

Tæt forbundet med den forrige grund er også, at du kan blive klogere på en situation ved at få flere perspektiver. Og her er psykologer ofte rigtig gode, fordi de har en stærk faglig baggrund og de har ofte stor erfaring med mange forskellige aspekter af psykiske problemer. 

#3 Overblik Overblik Overblik

En psykolog kan hjælpe dig med at skabe orden i kaos, så du får styr på den indre marmelade af følelser. Når vi bliver overvældede kan det være svært at finde ud af, hvad der er vigtigt og hvad der ikke er det. Psykologen bruger forskellige spørgeteknikker, som får dig til at tænke på en anden måde, og det kan både give et perspektivskift og et bedre overblik over situationen. 

#4 Du deler dit liv med nogen

Det er helt almenmenneskeligt at det er vigtigt at have nogen mennesker omkring os som vi stoler på, kan have tillid til. Når det så sker med en psykolog er det følelsesmæssigt mindre risikabelt og sårbart fordi du åbner op over for én som virkelig vil dig det bedste. Et andet aspekt er at det også kan hjælpe at høre sig selv fortælle om sin situation. Det kan have en meget lindrende effekt og virke som medicin mod den anspændthed man måske har båret rundt på i for lang tid. 

#5 En andens ansvar

For de fleste lyder den her overskrift ikke så tillokkende, men når man er overvældet af problemer, så kan det være svært at finde den energi frem, som det kræver at skabe en stor forandring.

Psykologen tilrettelægger det forløb der vil være bedst for dig, vil have en plan for hvad der skal arbejdes med og hvornår man kan gå videre til nye aspekter.

Når det er psykologen der påtager sig ansvaret for at give dig de bedste omstændigheder for at få det bedre, giver det mere plads til at du selv kan koncentrere dig om dit eget forløb.

Previous

5 grunde til at vælge totalentreprise til dit byggeprojekt i København

5 grunde til at bryde med din ludomani

Next
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!